Spørsmål og svar

Anja
Anja
  • Oppdatert

Under finner du spørsmål og svar om ID Lock 150

Før du handler:

Passer ID Lock 150 til min dør?

Hvis du har en ytterdør produsert etter 1980 vil ID Lock sannsynligvis passe. Det er allikevel store forskjeller på ytterdører, så vi anbefaler deg å lese mer om ID Lock og kompatibilitet før du handler.

 

Hva er målene av ID Lock 150?

Målene av ID Lock 150 kan du lese om her.
 
Kan jeg montere ID Lock uten å erstatte sluttstykket?
I mange tilfeller vil det være mulig å bruke et eksisterende sluttstykke sammen med ID Lock 150. Vår anbefaling er å benytte det medfølgende sluttstykket for at vilkårene i garantiene skal være oppfylt.

 

Sertifiseringer:

Er ID Lock 150 FG-godkjent?
Ja, ID Lock 150 er FG-godkjent. Hvis du følger bruksanvisningen når du monterer låsen er du innenfor kravene som stilles til FG-godkjent montering og bruk, også med fjernstyring via tilleggsmoduler.
 
 
Hvilke sertifiseringer har ID Lock 150?
ID Lock 150 er i tillegg til å være CE-merket og FG-godkjent også sertifisert i henhold til SSF 3522 klasse 3 – «godkjent låsenhet». Dette er en sikkerhetssertifisering som tilfredsstiller strenge krav til innbruddsmotstand i låser.
 
 

Daglig bruk:

Hvorfor utløses alarmen når jeg låser opp?
Det kan være flere årsaker til dette. Den vanligste årsaken er at feil låskasseadapter er benyttet ved montering. Hvis det oppstår temperaturforandringer kan en montering som er utført med minimal toleranse føre til lavere funksjonalitet, og utløsende alarm. Dette kan endres ved å enten benytte et kortere låskasseadapter (hvis egnet), justering av dørbladet i forhold til karmen (se bruksanvisning for ytterdøren) eller justering av sluttstykket.
 
Touch-panelet reagerer ikke på trykk, eller reagerer sent. Hva er galt?
Touch-panelet aktiveres best når det registrer trykk fra to eller flere punkter. I stedet for å trykke inn et enkelt siffer for å aktivere panelet, anbefaler vi at du enten legger håndbaken mot panelet eller bruker tommelen for å dekke over to eller flere tall. Vi anbefaler også at du ikke benytter tastene [*] eller [#] for generell aktivering av panelet, da disse også har andre funksjoner.
 
Touch-panelet reagerer ikke i det hele tatt
Forsøk først å benytte et 9V-batteri mot batteripolene på utsiden av låsen. Hvis dette ikke hjelper, ta kontakt med kundeservice for videre veiledning.
 
Låsen reagerer sent på opplåsing med RFID-brikke
Ulike RFID-brikker kan kreve ulike vinkler for at døren skal kunne lese de best mulig. Forsøk å holde brikken i litt ulike vinkler over RFID-leseren på utsiden av låsen til det fungerer.

 

Vedlikehold: 

Trenger jeg å smøre låsen min?
ID Lock kommer ferdig smurt fra fabrikken, og vil i de fleste brukstilfeller ikke umiddelbart ha behov for ytterligere oppsmøring. Det kan allikevel være tilfeller hvor det er nødvendig å smøre enkelte komponenter. Dette gjelder spesielt låskassen, og de synlige, bevegelige delene (sensorfalle, reile og falle). Bruk sykkelolje eller symaskin olje. Man kan også bruke litiumbasert smørefett, silikonspray eller tørrteflon, men disse har kortere varighet. Overflødig smørning tørkes vekk med en ren fille. Bruk aldri kjemiske smøremidler (som for eksempel WD40).
 
Må jeg oppdatere låsen min?
Det korte svaret her er: Ja.
ID Lock 150 er et sikkerhetsprodukt. Det kommer jevnlig oppdateringer som forbedrer sikkerheten og funkjsjonene på låsen din. Det er et garantivilkår at låsen er jevnlig oppdatert.
Du holder låsen din oppdatert med appen ID Lock 150 Updater.
 
 
Hvordan kan jeg feste håndtakene bedre?
Håndtakene er festet fra innsiden med en skrue. Etter en tids bruk kan skruene løsne, dette regnes som normal slitasje. Etterstramming gjøres i henhold til bruksanvisningens punkter om justering av håndtak. Påfør et gjengelåsemiddel med middels sterk bindekraft på skruene som fester håndtakene. Vi anbefaler Locktite 243.
 
Hvilke batterier skal jeg bruke?
Det må benyttes alkaliske LR6/AA-batterier. Ikke bruk oppladbare batterier, og bytt alle batteriene samtidig.
 

Varslinger:

Hvorfor spiller låsen en melodi når jeg låser opp?

Når det er lite batteri igjen i låsen, vil den spille av melodien «Twinkle Twinkle» ved opplåsing. Hører du denne melodien er det på tide å bytte batterier. Skift alle batteriene samtidig, og bruk helt nye alkaliske AA-batterier.
 
Låsen spiller en lyd hver gang døren lukkes
Denne lyden er helt normal, og kommer når sensorfallen på låskassen trykkes inn. Lyden forteller deg at låsen registrerer at døren er lukket. Hvis du ønsker å deaktivere denne varslingen, kan du sette volumet på låsen til 0.
 
Låsen blinker rødt tre ganger ved forsøk på opplåsing
Dette er fordi det enten har blitt tastet feil kode, eller benyttet en RFID-brikke som ikke er programmert. Etter 5 feilaktige forsøk vil låsen gå inn i karantenemodus, slik at du må vente ett minutt før du kan forsøke igjen.
 
Kilde: 

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.