Smart Røykvarsler

Anja
Anja
 • Oppdatert

Slik kommer du i gang med Frient Smart Røykvarsler: 

                  R_ykvarsler_1.png

Tilkobling av røykvarsleren: 

 1. Vri lokket bak røykvarselen lett for å åpne baksiden.
 2. Dra ut plastikklappen som ligger under batteriet.
 3. Røykvarsleren vil blinke rødt når den søker etter Eva Hub
 4. Gå inn i appen og trykk på " +  "  og trykk på «legg til enhet»  
 5. Velg type enhet «Frient Smart Røykvarsler»
 6. Følg stegene videre i Eva smarthus app

Hvordan nullstille røykvarsleren: 

 1. Trykk og inne på ledd lampen på røykvarsleren din (se illustrasjon under). 
 2. Når du presser på knappen, vil LED-lampen først blinke én gang, deretter to ganger på rad og etter det mange ganger. 
 3. Slipp knappen og LED-lampen vil lyse et langt lys. Dette betyr at du har tilbakestilt røykvarsleren din.
  Door_Window_Sensor__6_.png

Røykvarsleren min går offline, hva gjør jeg? 

Det kan være ulike årsaker til at røykvarsleren går offline. Dette kan være noen løsninger:


Batteri: 

Røykvarsleren må bytte batteri. Etter å ha gjort dette, kjør en test der du trykker på alarmknappen for å høre om det kommer noe lyd. 

 

Dårlig rekkevidde fra røykvarsleren til hub:

 1. Hvis røykvarsleren går offline kan dette skyldes rekkevidde. Du kan enten plassere røykvarsleren nærmere hub eller benytte deg av en strømsatt enhet. Som for eksempel en smartplugg.  Strømsatte enheter fungerer som en forsterker og kan være med på å styrke Zigbee-signalene

 2. Har du flere røykvarslere kan du også kjøre en test ved å bytte plass på den røykvarsleren som går offline og med den som er stabil. Med dette kan du avdekke om det skyldes rekkevidden eller ikke. 

 3. Ved å rotere røykvarsleren kan dette hjelpe på å styrke signalene, plasser QR-koden som er på undersiden av røykvarsleren i retning mot hub eller en strømsatt enhet (f.eks smartplugg). Dette er fordi batteriet kan skjerme noe av signalene til huben din. Røykvarsleren kan roteres 180 grader uten at det er nødvendig å skulle skru ned dekslet som røykvarsleren er festet til. 

Anbefaling av antall røykvarslere og plassering:  

Antall: 

Det er anbefalt å ha røykvarslere i hvert oppholdsrom og på hvert soverom. Fordelen da med den optiske røykvarsleren er at alle i husstanden vil bli varslet selvom røykvarsleren er plassert i forskjellige rom og etasjer, da den er seriekoblet. 

Plassering: 

Røykvarsleren monteres på det høyeste punktet i taket. Det anbefales også å montere røykvarslerne ved trappen hvis du har flere etasjer, da lyden bærer lettere gjennom etasjene. 
Group 951.png

Røykvarsleren anbefales å plasseres 50 cm fra veggen og minimum 30 cm fra taket
(max 50 cm) fra takhøyde (se illustrasjon over).
 

Door_Window_Sensor__5_.pngDoor_Window_Sensor__4_.png 

 

Hvordan teste røykvarsleren din? 

Teste røykvarsleren lokalt:
Du kan teste om røykvarsleren fungerer lokalt ved å trykke på knappen i midten av røykvarsleren. Sirenen i røykvarsleren vil da starte å alarmere. Røykvarsleren vil kun gi alarm lokalt, det vil si at det er kun den aktuelle røykvarsleren som vil alarmere. Du vil ikke få alarm over app og den vil heller ikke trigge seriekoblingen til andre røykvarslere om du har flere.

 

Teste røykvarslersystemet:
Ønsker du å teste hele systemet kan dette gjøres ved å ta i bruk «test for røykvarslere» som er en trykkbeholder, lignende en sprayflaske. «Test for røykvarslere» får du kjøpt i butikker som Biltema og Elektroimportøren.

Følg brukerveiledningen for hvordan du tar i bruk «Test for røykvarslere» før du tar den i bruk.
Når du tester systemet vil den aktuelle røykvarsleren, som det testes på, starte en sirene. Røykvarsleren vil sende kommando til de andre røykvarslerne (hvis du har flere) for å alarmere. Videre vil du også få en alarm-varsel på mobiltelefonen fra Eva Smarthus app. 

 

Hva er en optisk røykvarsler? 

Optiske røykvarslere er røykvarslere som reagerer på blant annet røyk, fett og olje og flammebrann. Strålen fra alarmen sendes ut rommet og hvis strålen blir brutt vil alarmen gå av. Røykvarsleren er også trådløse og seriekoblet. Det vil si hvis én røykvarsler skulle utløses på grunn av brann eller røyk, så vil de andre røykvarslerne utløses selvom de er plassert i forskjellige rom og etasjer i hjemmet ditt. Fordelen med optiske røykvarslere er at de er svært effektive når det gjelder ulmebranner - brann uten flammer og som er den vanligste brannen i norske hjem. 

Ionisk røykvarsler er en eldre røykvarsler som reagerer på åpne flammer og er ikke seriekoblet til de andre røykvarslerne du har plassert rundt i hjemmet ditt. 

 

Hva gjør jeg hvis det utløses alarm? 

Alle røykvarslerne vil utløse alarm ved røykutvikling. Ønsker du å skru av sirenen, holder du inne knappen på toppen av den røykvarsleren som utløste alarmen i to sekunder. Er du usikker på hvem av røykvarslerne som har utløst alarmen, så vil dette vises i appen. Utløst røykvarsler vil også blinke rødt.

Røykvarslerne er seriekoblet, så de andre røykvarslerne som er plassert i ulike rom i hjemmet ditt, vil varsle frem til alarmen nullstilles i appen. Dette er på grunn av sikkerhetsmessige årsaker og for at andre husstandsmedlemmer skal kunne bli varslet og høre sirenen ved brann eller røykutvikling.


Hvorfor benytte seg av optisk røykvarsler? 

Frient Smart Røykvarsler er en trådløs optisk og batteridrevet røykvarsler. Når du er hjemme, vil røykvarsleren varsle deg om røykutvikling med den innebygde sirenen. Er du på farten, vil du raskt bli varslet via Eva Smarthus app om røykvarsleren registrerer røyk eller brann eller om du må bytte batteri. Dette gjør at du har full kontroll i og utenfor hjemmet ditt. 

 

Hvilke røykvarslere støtter Eva Smarthus?

Vi støtter Frient Smart Røykvarslere og Develco smoke detector 

 

Kjøp av produktet: Frient Smart Røykvarsler 

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.