Slik ser du om ID Lock 150 passer til din dør

Ramin
Ramin
  • Oppdatert

ID Lock 150 er designet for å monteres på dører med utfresing etter Svensk Industristandard 817383. Dette er den mest brukte standarden på dører solgt i Skandinavia siden 1978. Som hovedregel kan man si at hvis du har en ytterdør produsert før 1980, så må du gjøre en grundig kontroll for å se om ID Lock er kompatibel med din dør. Hvis døren din er av nyere dato er sannsynligheten stor for at den er kompatibel med ID Lock 150.

 

Alder:

Er døren produsert etter 1980, er det stor sannsynlighet for at ID Lock kan monteres på denne døren. Dette vil si at dører som er eldre enn 40 år, må undersøkes nøye.


Tykkelse på dørbladet:

Dørbladet er begrepet som brukes om selve døren, den delen av dørkonstruksjonen som er festet til den ene karmsiden med hengsler. Dørbladets tykkelse skal være mellom 40 og 84 mm. Hvis dørbladet er smalere enn dette, vil ikke låsen passe.

Dørens profil:

Dørens profil må være utfrest etter Svensk Industristandard 817383. I tillegg til dette må 90 mm av dørkarmen være uten noen riller, mønster, eller vinduer.  Finnes det for eksempel noen riller i dørbladet innenfor de 90 mm, vil det ikke være mulig å montere låsen på forsvarlig måte.

ID_Lock_1.png

Mål av ID Lock 150:

En oversikt over ID Lock 150 sine mål kan du finne her.

3-punktslås:

Det er ikke mulig å montere en ID Lock på en dør som har 3 punktslås.

Viktig kontrollpunkter før du monterer:

  1. For at ID Lock skal kunne monteres på din dør, må du borre et hull i dørbladet.
  2. Vi anbefaler at du har alternativ inngang mens du monterer.
  3. Ha alltid et 9 -volts batteri tilgjengelig ute, for eksempel i hanskerommet på bilen.
  4. Det første du gjør etter at batteriene er satt i, er å velge hengsleretning.
  5. Skal du bruke Z-Wave, kan dette medføre økt batteriforbruk.

Avstand mellom sluttstykke og låskasse:

For at ID Lock skal fungere må avstanden mellom låskassen i døren og sluttstykket i karmen ikke være mindre enn 2 mm, og ikke større enn 5 mm. De aller fleste korrekt monterte ytterdører er allerede innenfor dette intervallet. Etterjustering og normal slitasje på døren kan ha medført at avstanden mellom dørbladet og karmen har forandret seg fra monteringstidspunktet. Før du begynner en evt. montering av ID Lock 150, gå gjennom følgende sjekkliste:

  • Er dørbladet i lodd og vater?
  • Er avstanden mellom dørbladet og karmen lik rundt hele dørbladet?
  • Er avstanden mellom sluttstykke og låskasse innenfor 2-5 mm?

Hvis din dør ikke tilfredsstiller sjekklisten, kan det allikevel være mulig å justere den. Ulike ytterdører leveres med ulike muligheter for justering etter at den er montert. Konsulter med brukerveiledning/eierhåndbok som fulgte med døren, eller ta kontakt med dørprodusenten for veiledning.

ID_Lock_illustrasjon_1.png ID_Lock_illustrasjon_2.png

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.