Hvorfor går enheter offline

Anja
Anja
  • Oppdatert

Dette kan være årsaker til at enhetene dine går offline: 

 

Årsak 1 - Dårlig batteri

Enheter som: Vannsensor, dør- /vindussensor, stemningsbryter, bevegelsessensor, røykvarsler, er enheter som er drevet av batteri og er ikke strømsatt. Hvis enhetene går offline kan årsaken derfor være at det er lite batterinivå. Løsningen er da å bytte batteri. 

 

Årsak 2 - Lang rekkevidde 

Hvis det er lang rekkevidde fra Eva hub og en annen enhet, kan dette være årsaken til at enheten din går offline. Løsning kan være å plassere enheten nærmere Eva hub eller så kan du forsterke signalene med en Apex Eva Smartplugg. Denne pluggen er strømsatt noe som gjør at Zigbee nettet styrker og kobler den andre enheten som er lenger unna Eva hub. 

 

Årsak 3 - Internett nettverk er nede 

Hvis internett er borte kan dette gjøre at Eva hub mister kontakt med enhetene dine. De kan derfor falle ut og gå offline. Enhetene dine vil komme tilbake når internett er på igjen. Hvis det står at enhetene fortsatt er offline når Internett er tilbake kan du trykke på knappen til enheten for å få den til å restarte på nytt. 

 

Årsak 4 - Vannsensoren går offline 

Noen ganger er det små justeringer som skal til for at enheten skal gå online igjen. Dette kan være at man roterer litt på vannsensoren f.eks 180 grader. Vannsensoren er ofte plassert under vasken eller ved vaskemaskinen noe som kan svekke signalene fordi det er mye metall og hindringer rundt. Ved enkle grep som å rotere litt på vannsensoren, kan dette gjøre at signalene kommer tilbake igjen. 

 

Årsak 5 - Dørlåsen går offline 

Hvis det er lang avstand fra Hub/gatewayen din, kan dørlåsen gå offline hvis det er lang avstand. Løsning kan være å koble til en Apex Eva Smartplugg for å styrke signalene mellom dørlåsen og Eva hub. 

 

Årsak 6 - For mange enheter er koblet til smartplugg

Selvom smartplugg er strømsatt og forsterker Zigbee nettverket sammen med andre enheter, kan også smartpluggen bli "overarbeidet" noe som fører til at andre enheter faller ut. Løsning er å koble til flere smartplugger, der man fordeler pluggene i huset. Har du flere enheter som er fordelt i flere etasjer og rom i huset, er det da viktig å spre dem for å styrke signalene. 

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.